Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να συντονίσουμε την δράση μας ενάντια στην κυβερνητική επίθεση.



Η προσπάθεια απόλυσης Δημοσίων Υπαλλήλων από την πλευρά της Κυβέρνησης  ήταν η αιτία και η αφορμή  που οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Στερεάς συναντηθήκαμε για πρώτη φορά μεταξύ μας από τις διάφορες περιφερειακές ενότητες και  αναπτύξαμε έναν πρωτόγνωρο για τον χώρο μας αγώνα.
Με καταλήψεις , απεργίες και στάσεις εργασίας επί σειρά αρκετών ημερών δείξαμε την διάθεση μας να αγωνιστούμε ενάντια στην επιχειρούμενη εξόντωσή μας.
Για πρώτη φορά κτήρια της Περιφέρειας καταλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι γνωριζόμαστε πραγματικά μεταξύ μας. Σαν ένοικοι πολυκατοικίας  που ξαφνικά ο ένας άρχιζε να γνωρίζει τον άλλο. Σε μικρό διάστημα γίναμε  ξανά «συνάδελφοι»., αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε και πάλι την σημασία αυτής της λέξης που ή έλλειψη κοινών αγώνων, την είχαν κάνει να  χάσει όλη την εσωτερική της δύναμή .
Δεν συμμετείχαν όλοι το προηγούμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις που προκηρύσσονταν κεντρικά από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ αλλά αυτήν την φορά ήταν εκεί, στον δικό μας αγώνα.
Οι συνελεύσεις και οι καταλήψεις είχαν πρωτόγνωρη μαζικότητα και αποφάσιζαν σταθερά την κλιμάκωση του αγώνα , γεγονός που οδήγησε σε αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου για μπλοκάρισμα των διαδικασιών των εφεδρειών και αρχικά τη μη αποστολή στοιχείων στην κεντρική διοίκηση.
 Τα πράγματα έδειχναν σαν όλοι να κινούνται στο ίδιο μέτωπο αγώνα δεν ήταν όμως έτσι.
Ενώ το περιφερειακό συμβούλιο έλεγε ότι δεν θα στείλει στοιχεία, από πίσω ...
δουλεύανε τα κόμματα της συγκυβέρνησης όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα ώστε τα στοιχεία να σταλούν. Βάζανε εκβιαστικά διλήμματα στους συνάδελφους που ήταν στην λίστα προς απόλυση, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν την αδυναμία τους λόγω της θέσης τους και  λέγοντας τους ψέματα ότι αν δεχθούν να σταλούν τα στοιχεία τους θα μετακινηθούν, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα απολυθούν.
Η ελλιπής οργάνωση των εργαζομένων στην Περιφέρεια το προηγούμενο διάστημα έδωσε το δικαίωμα να μεθοδευτούν ενέργειες έξω από κάθε συλλογική διαδικασία   και αντίθετα στις συνελεύσεις των εργαζομένων και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τελικά  να σταλθούν στην Κυβέρνηση τα στοιχεία των προς εφεδρεία συναδέλφων.
Ήδη 21 συνάδελφοι  από την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ  2 συνάδελφοι περιμένουν να κριθεί αν εντάσσονται στο μέτρο της εφεδρείας ή  αν εξαιρούνται
Αυτήν την στιγμή μόνο η Φωκίδα και η Εύβοια έχουν εκλεγμένα συμβούλια εργαζομένων στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Στην Φθιώτιδα και την Ευρυτανία μέχρι την έναρξη των κινητοποιήσεων επικρατούσε  αδράνεια  , ενώ η Βοιωτία που είχε   μαχητική στάση και κρατήθηκε μέχρι  το τέλος στον αγώνα έχει να λύσει τυπικά το θέμα του συλλόγου μιας και  υπήρχαν τρείς σύλλογοι εργαζομένων  που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η ένωσή τους..
Το καθοριστικό σημείο καμπής  που έκρινε την εξέλιξη του αγώνα μας ήταν ή έλλειψη συλλογικής συγκρότησης των εργαζομένων στην Περιφέρεια πράγμα που δυσκόλεψε και θα συνεχίσει να δυσκολεύει τις κινήσεις μας για αντίσταση στα μέτρα που έρχονται να εφαρμοστούν.
Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πρέπει να στηρίξουν τους Συλλόγους τους και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι της Φθιώτιδας λόγω του κεντρικού τους ρόλου πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να φτιάξουν ένα σύλλογο που να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους  και τα συμφέροντά τους , να εφαρμόζει τις αποφάσεις των συνελεύσεών και να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους συλλόγους της Περιφέρειας.
Το επόμενο διάστημα οι αγώνες θα κλιμακωθούν , οι πρώτες εφεδρείες – απολύσεις είναι γεγονός, ενώ τις επόμενες μέρες θα συγκεκριμενοποιήσει η κυβέρνηση για το πώς και πότε θα φύγουν οι επόμενοι 25000 συνάδελφοί μας.
Ήδη τα ΚΤΕΟ των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας  με διάφορα προσχήματα έχουν σταματήσει να λειτουργούν ακόμα και  όσα είχαν εξασφαλίσει τις πιστοποιήσεις που απαιτούσε η Κυβέρνηση. 
Με όχημα τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, θα προχωρήσουν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων. Ήδη  οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων, περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων της εργασίας έως και 30%.  Τα ίδια και με την περιβόητη "αξιολόγηση" του προσωπικού, που θα την χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δέσμευσή τους στους δανειστές της χώρας. Θα την χρησιμοποιήσουν για να θυσιάσουν, 25.000 εργαζόμενους  μέσα στο 2013. Κατ’ εντολή της Τρόικας, μάλιστα, η διαδικασία επισπεύδεται προκειμένου να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι έως το Μάρτιο και 12.500 έως τον Ιούνιο του 2013.

Συνάδελφοι πρέπει να αγκαλιάσουμε τους συλλόγους και να τους δώσουμε δύναμη.
Η τακτική της πόλωσης ενάντια στην κοινωνία είναι αναγκαστική για την κυβέρνηση μιας και στέκεται απέναντί της
Η κοινή δράση αντίστασης είναι μονόδρομους για όλους τους εργαζόμενους, βάζοντας στο πλάι όσους διασπούν τους αγώνες και όσους για τα δικά τους συμφέροντα τους σαμποτάρουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου