Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας στην Απεργία στις 20-2-2013,

 Ο Σύλλογος μας αύριο το πρωί στις 10:00 θα κάνει προσυγκέντρωση στην περιφέρεια για να πάμε με το πανό μας στην κεντρική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι-ες είμαστε μπροστά σε μια πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Μετά τρία χρόνια θυσιών των εργαζομένων είναι φανερό σε όλους ότι τίποτα δεν έχει βελτιωθεί και ούτε πρόκειται να βελτιωθεί.
Τα χρέος του Ελληνικού κράτους έχει ξεπεράσει τα 350δις ενώ χθες ο Στουρνάρας το ανέβασε σε 550δις όταν η αναχρηματοδότηση των τραπεζών έχει φτάσει τα 220 δις.
Το κράτος δανείζεται για να κάνει δώρο τα δανεικά στους τραπεζίτες. Σε αυτούς πάνε οι μειώσεις των μισθών μας, σε αυτούς οι περικοπές στην υγεία και την παιδεία, αυτοί είναι που αξιώνουν και άλλα χαράτσια στους εργαζόμενους για το κεραμίδι που έχουν στο κεφάλι τους, αυτοί είναι που έχουν επιβάλει την ανεργία τις απολύσεις και την ανέχεια στην Ελληνική κοινωνία....
Οι τραπεζίτες με τα παιχνίδια τους και τις μοχλεύσεις τους χρεοκόπησαν σε ολόκληρο τον κόσμο και με την συνεχή χρηματοδότησή τους, από τα κράτη μετέφεραν τον λογαριασμό μέσω του κράτους στους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνώντες αν τους αφήσουμε έχει τέρμα μόνο την φυσική μας εξόντωση από την πείνα το κρύο και τις ασθένειες.
Ήδη μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και  τις επιστρατεύσεις των απεργών , ετοιμάζουν την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, ενώ μέχρι τον Μάρτη θα ανακοινώσουν τους 25000 δημοσίους υπαλλήλους προς απόλυση σαν πρώτη δόση από τις 150000 που αποφάσισαν να διώξουν.
Κάθε θέση εργασίας που χάνεται στον ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα έχει σαν αποτέλεσμα καταστροφή ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας σε άλλους τομείς.
Δεν είναι αντιμέτωπος ο ιδιωτικός τομέας ενάντια στον δημόσιο, η κοινωνία καταστρέφεται συνολικά και κανένας δεν μπορεί να προκόψει.
Συνάδελφοι μας λένε ότι ήταν ψεύτικος ο πλούτος που είχαν οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια. Το ψεύτικο χρήμα όμως οι τράπεζες ήταν αυτές που το εφεύραν, και όταν είναι στην δική τους τσέπη όπως και των πλουσίων, λένε πως είναι αληθινό, όταν είναι στην δική μας τσέπη μας λένε ότι τους το χρωστάμε.
 Αν ήταν το χρήμα ψεύτικο, ψεύτικα είναι και τα χρέη.
Συνάδελφοι είμαστε μετά τόσο καιρό στους δρόμους αλλά ακόμα δεν έχουμε σταματήσει την καταστροφή της ζωής μας.
Χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, χρειάζεται να συντονίσουμε τον αγώνα μας πέρα από τα κόμματα που είναι ενάντια στα συμφέροντά μας και ελέγχουν την κυβέρνηση και την ηγεσία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Χρειάζεται οι εργαζόμενοι μέσα από τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους να συντονίσουν το βήμα τους από τα κάτω, δεν έχουμε άλλη λύση για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είναι δίπλα δίπλα το επόμενο διάστημα σε κοινούς ανυποχώρητους αγώνες.
Η απεργία αυτή έρχεται αμέσως μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα και αμέσως πρίν τον νέο γύρο απολύσεων στον δημόσιο τομέα.
Δεν κάνουμε αυτήν την απεργία ούτε για την ΓΣΕΕ ούτε για την ΑΔΕΔΥ την κάνουμε για μας και τις οικογένειές, μας, για τους 21 συναδέλφους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχουν τεθεί σε εφεδρεία και δεν τους εγκαταλείπουμε, για τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΟ και για όλους τους συναδέλφους  που θα επιλέξουν αύριο να βγάλουν από τα οργανογράμματα των υπηρεσιών μας.
Ο τρόπος που κυβερνήθηκε η χώρα μέχρι σήμερα την έχει φέρει στην καταστροφή, η εξυπηρέτηση των τραπεζιτών και των άλλων οικονομικά ισχυρών έχει φέρει την κοινωνία μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Οι θεωρίες τόσων ετών καταρρέουν και η ελπίδα των εργαζομένων ότι κάτι μπορεί να αλλάξει βρίσκεται μόνο στην ενεργή συμμετοχή τους. Αυτή  δίνει την μόνη ανάσα που χρειάζεται η κοινωνία, αυτή δίνει  την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε και χωρίς αυτούς που μας κυβερνάνε, σε αυτήν στηρίζουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε.
Συνάδελφοι ας ξεπεράσουμε όλους τους ψεύτικους διαχωρισμούς και ας οργανώσουμε όλοι μαζί τον μοναδικό αγώνα που μπορεί να έχει αποτέλεσμα, τον αγώνα για την ανατροπή τόσο της κυβέρνησης όσο και της πολιτικής της..

Η Απεργία της 20ης Φλεβάρη αποτελεί την απαρχή για :
·   Να ακυρωθούν τα μνημόνια !
·   Να σταματήσει η λεηλασία του Δημόσιου Πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις !
·   Να μπει τέλος στη λιτότητα !
·   Να αποκτήσουν και πάλι αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι !
·   Να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας !
·   Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας υπέρ του συνόλου της  κοινωνίας !
·   Να τεθεί υπό τον έλεγχο του Δημοσίου Το τραπεζικό σύστημα, με ριζική αλλαγή της λειτουργίας και των στόχων του !
·   Να γίνει ανασυγκρότηση του Εθνικού συστήματος Υγείας και Παιδείας που συστηματικά έχουν διαλύσει  και απαξιώσει !
- Να σταματήσει η προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου